در گفت‌وگو با روابط عمومی

امام جمعه زاهدان: دانشگاه آزاد اسلامی سرآمد دانشگاه‌های خصوصی و غیرانتفاعی دنیا است

نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی که با مبلغ مختصر امام امت پایه‌گذاری شد، منشاء برکات فراوانی بوده و این مجموعه عظیم دانشگاهی در بین همه‌ دانشگاه‌های خصوصی و غیرانتفاعی دنیا سرآمد محسوب می‌شود.
آیت‌الله عباسعلی سلیمانی در گفت‌و‌گو با روابط عمومی با توجه به موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق مهمترین رسالت خود یعنی شکستن مرزهای دانش و تولید علم اظهار کرد: یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی گشودن دروازه علم به روی نسل جوان جامعه در قالب دانشگاه‌های دولتی و در دانشگاه‌های آزاد اسلامی و دانشگاه‌های پیام‌نور و دیگر دانشگاه‌ها بود.
امام جمعه شهرستان زاهدان با بیان اینکه امروز افتخار داریم قریب به نیم میلیون جمعیت کشور در دانشگاه حضور دارند، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در استان سیستان و بلوچستان رشد بالنده‌ای داشت، در مرکز استان یعنی شهرستان زاهدان دانشگاه آزاد اسلامی جزء دانشگاه‌های بزرگ قلمداد می‌شود و توانست توفیقات فراوانی در جلب و جذب دانشجویان از خود نشان بدهد و امروز در کلاس‌های درس این مجموعه عظیم دانشگاهی انبوهی از جوانان شیعه و سنی، خواهر و برادر درصدد فراگیری علم هستند.
این مسئول افزود: در شهرهای دیگر استان نیز فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی خوب و چشم‌گیر است و باید گفت در مجموع دانشگاه آزاد اسلامی تحول شگرفی در هر کجا که شعبه‌ای دارد، ایجاد ایجاد کرده‌ است.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان گفت: تأثیر مهم دانشگاه آزاد اسلامی در جامعه این است که دخترانی که تاکنون توفیق ورود به دانشگاه را نمی‌توانستند داشته باشند، اکنون موفق شده‌اند مشغول تحصیل در دانشگاه باشند، اگر صرفاً به دانشگاه‌های دولتی بسنده می‌کردیم قطعاً تعداد زیادی از جوانان و به خصوص دختران موفق به کسب تحصیلات تکمیلی نمی‌شدند.
امام جمعه زاهدان افزود: امروز جوانان این افتخار را دارند که در دانشگاه حضور داشته‌ باشند و به تحصیل علم بپردازند و این نعمت بی‌بدیل و بی‌نظیری است که توسط دانشگاه آزاد اسلامی به‌وجود آمد و باید از همه دست‌اندرکاران این نظام قدردانی و تشکر بشود.
این مسئول با توجه به وضعیت فارغ‌التحصیلان به عنوان دغدغه جامعه به آنا گفت: تنها چیزی که در حال حاضر دغدغه جامعه است موضوع فارغ‌التحصیلان است و اینکه با توجه به وضعیت تحریمی که دنیا علیه ایران اسلامی دارد و شرایط اقتصادی که بر کشور ما حاکم است، این فارغ‌التحصیلان دانش خود را کجا می‌خواهند عرضه کنند و در کجا می‌خواهند شغل به دست بیاورند.
سلیمانی افزود: این دغدغه باید پاسخ این سوال باشد که آیا دانشگاه ملزم به ایجاد شغل نیز هست یا اینکه ملزم به فراگیری علم است؟ آیا فراگیری علم صرفاً به منظور کارآمدی شغلی است و یا اینکه علم ذاتاً موضوعیت دارد و خودش در جوهره‌ خودش ارزشمند است. اگر یک مادر، یک جوان در بازار که به شغل تجارت مشغول است، یک نیرو که در کارخانه مشغول به کار است و یا یک راننده و هر فردی در جامعه بی‌سواد باشد، بهتر است یا باسواد باشد، ما باید نگرش خود و جامعه را در این باره تغییر داده و متحول کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان گفت: هیچ الزامی در کار نیست که ورزنه‌بردار ما دکتر نباشد و یا هر ورزشکار و بازاری ما مدرک تحصیلات نداشته‌ باشد این نگاه که ما تحصیلات را صرفاً و صرفاً با هدف میز اداری و دولتی انجام بدهیم، باید تحول پیدا بکند، از برکاتی که امروز مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی برای جامعه به بار آورد این است که آرام آرام در حال تغییر این نگاه است.
امام جمعه زاهدان افزود: در گذشته داشتیم کسانی که آیت‌ا... بودند و در بازار شغلش بازاری بود، مرجع خاص نجف مرحوم آیت‌الله کمپانی که بسیار عالم برجسته بود کار بازاری هم انجام می‌داد، اینکه ما بگوییم علم با کار سازگار نیست، علم با بازار تناقض دارد، علم با ورزش ناسازگار است، علم با خانه‌داری ناخواناست و علم با زندگی معمولی آشتی نمی‌کند، این نگاه باید در جامعه تغییر پیدا کند، آنچنان که در جوامع دیگر تغییر یافته، باید این موضوع که تحصیل علم صرفاً برای پیدا کردن مجوز جهت ورود به ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌ها نیست در جامعه به فرهنگ تبدیل شود.
دانشگاه باید سیاست‌دان باشد نباید سیاست‌باز باشد
سلیمانی با توجه به خط قرمز ورود به عرصه سیاست در دانشگاه گفت:‌ بین دانشگاه و سیاست یک رابطه‌ جدی وجود دارد و امکان تفکیک بین دانشگاه و سیاست نیست.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان افزود:‌ برای این امر باید سیاست تعریف بشود آیا منظور سیاست‌دانی است یا سیاست‌بازی؟ دانشگاه نباید سیاست‌باز باشد ولی باید سیاست‌دان باشد چون دانشگاه تأثیرگذار در عرصه سیاست است.
امام جمعه زاهدان تأکید کرد: وقتی فردی برای ورود به مجلس کاندیدا می‌شود مردم جامعه یا بر اساس خویشاوندی یا بر اساس مسائل مذهبی انتخاب خود را خواهند کرد، آیا دانشگاه هم باید همین‌طور عمل کند؟ دانشجویان و استادان باید کاندیدا را دعوت و کارنامه‌ آنان را بررسی کنند، شعارهای انتخاباتی را استخراج و سوالات کلیدی را آماده کرده و از آنها بپرسند و به این ترتیب توانمندی‌های کاندیدا را به دست بیاورند آن وقت مطابق با مصالح کشور، نظام، انقلاب و منطقه تصمیم بگیرند، این سیاست‌دانی است نه سیاست‌بازی.
سلیمانی افزود: آیا می‌شود فضای علم را کلاً از سیاست جدا کرد؟ خیر، این امر ممکن نیست ما مدعی هستیم سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست است، رهبر معزز انقلاب اسلامی فرمودند خدا لعنت کند کسانی را که نمی‌گذارند دانشجویان ما سیاست بدانند، پس باید دانشجویان ما سیاست بدانند چون سرنوشت کشور در دست دانشجویان است؛ علاوه بر آن، دانشجویان عزیز ما امروز هم باید نقش‌آفرین باشند و سرنوشت کشور را رقم بزنند، دانشجویان ما باید دشمن را بشناسند و دوست را دریابند این امری اجتناب‌ناپذیر است.
نهاد نمایندگی رهبری حلقه عملی وحدت حوزه و دانشگاه است
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه را حلقه اتصال بین دانشگاه و جامعه دانست و به آنا گفت: نهاد نمایندگی رهبری حلقه اتصال بین اندیشه‌ی حوزه و اندیشه‌ی دانشگاه است
امام جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: در واقع نهاد رهبری دو رسالت مهم برعهده دارد:‌ تعاملی که بین جامعه و دانشگاه باید برقرار شود بر عهده این حوزه می‌باشد تا دانشگاه بیگانه با مسائل جامعه نباشد و دیگر اینکه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری باید بین تفکر حوزه و تفکر دانشگاه ارتباط برقرار کند، طوری نباشد که دانشگاه موضوع شناس با حوزه‌ی حکم شناس بیگانه نباشد.