میر در گفتگو با آنا:

تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی انحراف در بودجه را کاهش می‌دهد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: تغییر سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی بودجه‌بندی را واقعی‌تر کرده و انحراف در بودجه را کاهش می‌دهد.

سلطانعلی میر در گفتگو با خبرنگارگروه استان‌های خبرگزاری آنادرباره تغییر سال مالی دانشگاه‌ آزاد اسلامی اظهار کرد: به نظرم کار بدیع و جدیدی است که سال مالی این دانشگاه‌ با سال تحصیلی مطابقت پیدا می‌کند. سال مالی و سال تحصیلی دو گزینه‌ای هستند که با هم، هم‌پوشانی دارند.

وی افزود:‌ بودجه‌ای که دانشگاه‌ها پیش‌بینی می‌کنند برای سال مالی خود بر اساس تعداد دانشجو است و قاعدتاً ابتدای سال تحصیلی مشخص می‌شود که واحدهای دانشگاهی در سطح کشور چه تعداد دانشجو دارند و این تغییر سال مالی بودجه‌بندی را واقعی‌تر کرده و انحراف در بودجه را کاهش می‌دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: چون تحصیل و شهریه با بودجه تناسب دارد و تنظیم می‌شود با تغییر سال مالی دانشگاه، بودجه واقع‌بینانه‌تر شده، انحراف کاهش می‌یابد، تصمیم‌گیری راحت‌تر می‌شود و ما می‌توانیم متناسب با درآمدهای خود برنامه‌ریزی کنیم.

میر تصریح کرد: نکته بعدی این است که در روند قبلی نخست برنامه ابلاغ می‌شد و می‌گفتند طبق این آیتم‌ها کار کنید. الان کار قشنگی که شده، متناسب با برنامه باید بودجه دیده شود یا بر اساس بودجه‌ای که داریم باید برنامه طراحی شود. بودجه و برنامه دو مؤلفه‌ای هستند که می‌توانند چراغ راه آینده دانشگاه باشند و خارج از آن نباید برنامه اجرا شود.

وی اظهار کرد: ویژگی مثبت دیگر این است که اقتضائات منطقه‌ای در نظر گرفته‌شده و هر استانی متناسب با اقتضائات خودش تنظیم برنامه‌وبودجه می‌کند و با توجه به استعدادها و ظرفیت‌هایی که در هر استان وجود دارد. شما دو استان را پیدا نمی‌کنید که دقیقاً برنامه‌های عملیاتی و بودجه‌های آنها شبیه هم باشد که این یک مزیت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان مطرح کرد:‌ مزیت دیگر این است که اگر ۱۰۰ بار از سازمان اعلام و ابلاغ می‌کردند به واحدهای دانشگاهی که باید بروند به سمت دانش‌بنیان و منابع درآمدی غیرشهریه‌ را افزایش دهند، شاید انگیزه یا نگاه آنها به این سمت‌وسو نمی‌رفت؛ ولی اینکه مجموعه تیم سازمان مرکزی بودجه و همه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های هر واحد دانشگاهی را در حوزه‌های مختلف بررسی می‌کنند و بعد متناسب با آن به‌صورت فنی، کارشناسی و خیلی جدی نه فرمایشی،‌ برنامه‌ریزی‌شده و کار می‌شود، این موضوع حرکتی رو به جلو است.

میر افزود:‌ این کاری که امسال انجام شد، انگیزه در رؤسای واحد و رؤسای شوراهای تخصصی در استان‌ها به وجود آورد تا بتوانند از مزیت‌ها و قابلیت‌های دانشگاه بهتر و بیشتر استفاده کنند.

وی گفت:‌ در بحث انضباط مالی استانی موفق است که بر اساس آیتم‌های پیش‌بینی‌شده و سیاست‌های کلی در برنامه بودجه ۹۸ بتواند برنامه‌ها و راهبردهای خودش را اجرا کند. اگر استانی در اجرای آنها موفق نباشد، یقیناً در پایان سال، ارزیابی مثبتی نمی‌تواند داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان تصریح کرد:‌ کاهش و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، افزایش انضباط مالی و مشخص کردن عدد و رقم برای منابع درآمدی غیرشهریه‌ای هر واحد دانشگاهی جزء آیتم‌هایی است که در سیاست‌های کلان آمده و در بودجه ۹۸ هم پیش‌بینی شده و همه واحدها باید این موارد را در اولویت خود قرار داده و اجرایی کنند.

میر تشریح کرد:‌ در برنامه‌وبودجه ۹۸، آیتم‌ها عموماً بر اساس ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه،‌ منابع درآمد غیرشهریه‌ای و دانش‌بنیان، شرایط اقتصادی و قابلیت هر استان پیش‌بینی شده که این هم یکی دیگر از امتیازات بودجه ۹۸ باشد.

وی درباره مزایای تجمیع درآمدها و متمرکزشدن آن در سازمان مرکزی گفت:‌ حسن تجمیع این است که انضباط مالی را افزایش می‌دهد و این اتفاق به‌شدت در دانشگاه در حال افزایش است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان اظهار کرد: مجموع درآمدهای بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی موجود در کشور رقم سنگینی است که با نظارت بر عدد و رقم ورود و خروج آنها می‌توان تصمیم‌گیری بهتری انجام داد تا به نفع همه کشور و واحدها باشد.

میر افزود: تجمیع درآمدها ممکن است در کاهش انگیزه‌ها نقش داشته باشد که برای این موضوع باید تمهیداتی اندیشیده شود و با در نظرگرفتن سیاست‌های تشویق، واحدهای دانشگاهی، مسئولان و معاونان می‌دانند که با تلاش بیشتر و افزایش منابع درآمدهای غیرشهریه‌ای امتیاز ویژه‌ای کسب خواهند کرد.

وی تصریح کرد:‌ تجمیع درآمدها در مجموع، انضباط مالی را افزایش می‌دهد، تصمیم‌گیری‌های یکسان و یکنواخت را در کشور بهتر می‌کند و بهره‌برداری بهینه و مناسب از سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی را برای مسئولان کلان کشوری فراهم می‌کند.