یادداشت رییس دانشگاه آزاد اسلامی

دو محرم دو پیروزی

دکتر میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی با نگارش یادداشتی پایداری مردم ایران در شرایط تحریم را به مثابه پایداری و استقامت آنان طی 8 سال دفاع مقدس دانسته است، در متن این یادداشت می خوانید:

درست 26 سال پیش یعنی محرم 1411 هجری، صدام، رئیس‌جمهور وقت عراق، در نامه‌ای مشتمل بر 4 بند به آقای هاشمی‌رفسنجانی، رئیس‌جمهور وقت ایران، نوشت: «آقای رفسنجانی رئیس‌جمهور:

1. موافقت با پیشنهاد شما که در نامه جوابیه مورخ هشتم اوت 1990 توسط «برزان ابراهیم تکریتی» نماینده ما در ژنو از آقای سیروس ناصری نماینده شما دریافت شد. پایه قراردادن قرارداد 1975 به‌عنوان اصول منسجم با آنچه در نامه 30 ژوئیه 1990 به‌ویژه در مورد تبادل اسرا و بندهای 6 و 7 از قطعنامه 598 آمده است.

2. براساس آنچه در بند اول این نامه و آنچه در نامه 30 ژوئیه 1990 آمده است، ما آماده‌ایم هیاتی را به تهران بفرستیم یا هیاتی توسط شما به بغداد اعزام شود تا موافقت‌نامه‌ها را جهت امضا آماده کند.

3. به‌عنوان ابتکار حسن‌‌نیت، ما از روز جمعه هفدهم اوت (1369/5/26) نیروهای خود را از مرزهای شما فرامی‌خوانیم و تنها نیروهای سمبلیکی را به‌عنوان نگهبانان و پلیس مرزی باقی می‌گذاریم تا در شرایط طبیعی به وظایف روزمره خود عمل کنند.

4. همه اسرای جنگ با تمام تعداد بازداشت‌شدگان را فورا از راه مرزهای زمینی ازجمله «خانقین» و «قصر شیرین» و مناطقی که مورد توافق دو طرف خواهد بود، آزاد خواهیم کرد و ما اولین گام در این زمینه را روز جمعه هفدهم اوت برخواهیم داشت

وی در ادامه نامه خود نوشت:

«آقای رفسنجانی رئیس‌جمهور، با این تصمیم ما همه‌چیز روشن می‌شود و تمام خواسته‌ها و مسائلی که بر آن تاکید می‌کردید، تحقق می‌یابد و چیزی نمانده است مگر آنکه موافقت‌نامه‌ها آماده و امضا شود تا هریک از ما جهت ورود به زندگی جدید، اشراف واضح داشته باشیم

عراقی‌ها می‌خواستند جمهوری اسلامی ایران را سرنگون، خوزستان را از ایران جدا و قرارداد 1975 الجزایر را لغو کنند که نتوانستند و ما به‌طور قطع از جنگ تحمیلی پیروز و سرافراز بیرون آمدیم و هم کشورمان و هم منافع‌مان را حفظ کردیم و مناطق جنگ‌زده را بازسازی کردیم و بعد هم با تحولات عراق، صدام کافر با منافقین با هم به جهنم رفتند. ان الله جامع الکافرین و المنافقین فی جهنم جمیعا (سوره نسا آیه 140). اکنون در محرم 1437 آمریکا و همراهان او مانند «شرکاء متشاکسون(شرکای ستیزه‌جوهستند که با جمهوری اسلامی از اول انقلاب بنای ستیزه‌جویی گذاشتند؛ اما درنهایت وقتی، مانند صدام، تسلیم‌ناپذیری ملت عزیز و اراده قوی ایران را دیدند، به خواسته‌های به‌حق این ملت تن دادند. با پذیرش شرایط ایران توسط همه قدرت‌های جهانی، یک پیروزی بزرگ دیگر برای ملت باعظمت ایران رقم خورد. این پیروزی ریشه در اسلامیت و حسینیت، صبوری و صلابت مردم و رهبری و تدبیر دولت ایران دارد که حقوق ملت را از قدرت‌های جهانی گرفت. اینجا نیز مانند تحقق خواست‌های ملت عزیزمان در دوران پس از دفاع مقدس، با اجرای برجام و فضای مثبت جهانی ناشی از آن، تحریم‌های ظالمانه اقتصادی، تجاری و مالی بین‌المللی یا یک‌جانبه‌ای که توسط شورای امنیت، اتحادیه اروپا و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران برقرار شده بود، رفع شد و ساختار تحریم‌ها و فضای روانی جهانی که - به قول رئیس‌جمهور محترم در نامه اخیرشان به رهبر معظم انقلاب - هرگونه تعامل اقتصادی با جمهوری اسلامی‌ایران را پرهزینه و در برخی موارد غیرممکن ساخته و بار گران و طاقت‌فرسایی بر دوش اقتصاد کشور و معیشت مردم تحمیل کرده بود، از هم پاشید. در 26 مهرماه 1394، یعنی محرم همین امسال، رئیس‌جمهور آمریکا و شورای وزیران اتحادیه اروپا به‌صورت کتبی و رسمی برچیده‌شدن تمامی تحریم‌های اقتصادی و مالی ظالمانه و غیرقانونی خود را در چارچوب تعهدات‌شان در برجام، اعلام کرده، آن را به‌عنوان سند قانونی در روزنامه‌های رسمی خود منتشر کردند. با رفع تحریم‌ها، اقتصاد ایران فصل جدیدی را آغاز خواهد کرد. ما با اتکا به سرمایه عظیم انسانی و ظرفیت‌های طبیعی، اجتماعی و سیاسی خود، در جهت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، به رشد مغفول‌مانده سند چشم‌انداز بیست‌ساله دست خواهیم یافت و آرمان‌های جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک جامعه سالم و رشید، محقق خواهد شد. در شرایط پساتحریم، وظیفه جامعه دانشگاهیان بیش‌ازپیش و به اضعاف مضاعف سنگین‌تر شده است.

* رئیس دانشگاه آزاد اسلامی