پیغام خطا

User warning: The following module is missing from the file system: captcha. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /home/iauzah/domains/iauzah.ac.ir/public_html/includes/bootstrap.inc).

راه اندازی مرکز تحقیقاتی علوم زمین در دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان/جلوگیری از خروج مواد معدنی خام

روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي واحد زاهدان: مدیر مسئول فصلنامه تخصصی زمین شناسی واحد زاهدان در گفتگو با روابط عمومی واحد  از راه اندازی مرکز تحقیقاتی علوم زمین در این واحد دانشگاهی خبر داد.جعفر رهنماراد مدیر مسئول فصلنامه تخصصی زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در گفتگو با روابط عمومي اظهار داشت: با توجه به وجود تجهیزات آزمایشگاهی بسیار خوب و کادر هیات علمی مجرب در این واحد دانشگاهی در مرکز استان سیستان و بلوچستان، اقدامات لازم جهت راه اندازی مرکز تحقیقاتی زمین شناسی انجام پذیرفت.رهنماراد افزود: واحد زاهدان بزرگترین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در پهناورترین استان کشور است و این استان وسیع از منابع غنی معدنی فلزی، غیرفلزی و هیدروکربوری برخوردار است که هم اکنون فقط گوشه ای از آن منابع اکتشاف یا در دست اکتشاف هستند.وی لزوم تسریع در به ثمر رسیدن پروژه های عمرانی را یادآور شد و گفت: از مهمترین اهداف راه اندازی مرکز تحقیقاتی علوم زمین در این واحد دانشگاهی، کشف و فرآوری مواد معدنی، جلوگیری از خروج مواد معدنی خام به خارج از کشور، حفاظت از محیط زیست آبی و خاکی و ساحلی دریای مکران، شناسایی و معرفی پتانسیل های ساحلی جنوب استان، پتاسیل های گردشگری ژئولوژی، ایجاد ژئوپارک ها و ارائه خدمات ژئوتکنیکی برای پروژه های آبی، ساحلی، راه سازی و فضاهای زیرزمینی است.این مدیر مسئول با بیان این مطلب که این مرکز تحقیقاتی تلاش می کند تا مواد معدنی را از دل زمین خارج کرده و پس از فرآوری وارد بازارهای جهانی کند، گفت: تمام تلاش اساتید و نخبگان دانشگاهی باید در راستای جلوگیری از وابستگی به بیگانگان باشد و فرآوری مواد معدنی و جلوگیری از خروج این مواد به صورت خام، ایجاد اشتغال و ثروت و ارزش افزوده زیادی بدنبال خواهد داشت و بین ترتیب راه ورود به بازارهای جهانی هموار تر خواهد بود.رهنماراد با اشاره به مسائل زیست محیطی و حفاظت از آبهای زیر زمینی عنوان کرد: با توجه به مشکل کمبود آب در استان پهناور این مرکز تحقیقاتی باید تلاش شود از آلودگی آبهای زیر زمینی و از هدر رفت یا اضافه مصرف آب جلوگیری شود و آب سالم در دسترس مردم قرار گیرد.مدیر مسئول فصلنامه زمین شناسی واحد زاهدان تأکید کرد: این مرکز تحقیقاتی می تواند محل انجام طرحهای تحقیقاتی همه سازمان ها و ارگان های دولتی و غیردولتی مرتبط با موضوع مرکز و با همکاری همه محققین و اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باشد.وی به تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اشاره کرد و به آنا گفت: در این مرکز تحقیقاتی آزمایشگاه های متعدد از شاخه های مختلف علوم زمین شناسی با تمام تجهیزات وجود دارد و علاوه بر آن محققان می تواند از آزمایشگاههای گروه عمران مانند آزمایشگاه خاک و پی استفاده کنند.راهنما راد  یادآور شد: در راستای راه اندازی این مرکز تحقیقاتی برنامه ریزی برای انعقاد تفاهم نامه با سازمانها و مراکز وابسته انجام شده است.