در دومین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت دانشگاه آزاد اسلامی

مولوی عبدالحمید: مشترکات شیعه و سنی غیرقابل شمارش و اختلافات جزئی است/ به ‎امام حسین(ع) اقتدا می‎کنیم و جلوی افراط‌گری ایستاده‌ایم

امام جمعه اهل سنت زاهدان در دومین همایش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت دانشگاه آزاد، مشترکات شیعه و سنی را غیرقابل شمارش و اختلافات را جزئی دانست و اظهار کرد: ما به سیرت و روشامام حسین(ع) اقتدا میکنیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی با سلام و خیرمقدم به مهمان ویژه، حجت‌الاسلام یونسی دستیار ویژه ریاست جمهوری در امور اقوام و مذاهب و از ارکان مهم دولت تدبیر و امید و هیات همراه، معاونان استانداری و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، استادان، دانشجویان، علمای شیعه و سنی و مدیران، گفت: خوشحالم که در چنین همایشی شرکت میکنم و دوست دارم آنچه واقعیت است از دیدگاه اهل سنت مطرح شود و این بهتر است تا دیدگاه سایر فرقهها را مطرح کنم.

این مسئول افزود: قیام امام حسین (ع) قیامی تاریخی است و در میان اهل سنت در این رابطه اختلاف نیست و اهل سنت در آن اجماع دارند، حسن و حسین (ع) هم صحابه و هم اهل بیت هستند و در بزرگیشان اختلاف نیست و اهل سنت ایشان را به عنوان اولیاء الله قبول دارند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان عنوان کرد: آنچه آن بزرگواران انجام دادند از حضرت رسول(ص) درس گرفتند و در زمان نزول قرآن و وحی حضور داشتند پس عملشان برای اهل سنت سند است.

وی با بیان اینکه قیام عاشورا در زمانی صورت گرفت که حسین (ع) احساس کرد دین در خطر است، عنوان کرد: این مرحله مرحلهای حساس از تاریخ است و امام حسین (ع) کل قیامشان احساس مسئولیت است. وقتی در ایام حج از کوفه به عراق حرکت کردند، بسیاری از مردم التماس کردند نروید و به مردم کوفه اعتماد نکنید و مسیر خطرناک است، ولی امام حسین (ع) احساس مسئولیت داشت و حتی نگذاشت حج را تمام کنند.

مولوی اسماعیل زهی افزود: در صحرای کربلا هم، ایشان سر دو راهی قرار گرفت. اینها همانهایی بودند که مسلم را شهید کردند و فریب خوردند و علیه حسین (ع) آمدهاند و سخنرانیهای امام (ع) در این ایام در کتب شیعه و سنی موجود است که اثری در مردم کوفه نداشت حتی نگذاشتند امام به مدینه و مکه برگردند و آنها آنقدر جهالت نشان دادند که حتی نگذاشتند امام با یزید مذاکره کنند و خواستند امام تسلیم شود.

وی بیان کرد: بنابراین امام حسین(ع)برای زندگی دنیا تن به ذلت ندادند و فرمودند هیهات من الذله... این را هم شیعه و هم سنی نوشته‌اند. امام فرمود تنها آنچه برای خود می‌بینم شهادت است و تا مرز شهادت ایستادگی کردند. جمعیت دشمن هم قابل مقایسه با جمعیت همراه امام نبود؛ توازن هم قابل قیاس نبود و امام و یارانش به درجه رفیع شهادت رسیدند. قیام امام در مقابل استبداد و حکومت فاسد بود، حکومت یزید فاسد و ناکارآمد بود. امام احساس کردند دستاورد رسول (ص) و علی (ع) در دست یزید افتاده و قیام کردند.

به دو علت یزید را نمی‌بخشم

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: به دو علت یزید را نمی‌بخشم: اول حادثه کربلا و تعرض به فرزندان رسول (ص)، که حسن و حسین را پیامبر، ریحانه خود نامیده (سیدا شباب اهل الجنه) و دوم پیامبر (ص) به صورت سری با زهرا(س) هنگام وفات صحبت کردند و خندیدند، عایشه بعد از وفات پیامبر (ص) از حضرت فاطمه(س) علت را پرسیدند: زهرا(س) فرمود: این بیماری مرگ است و من گریستم و چون فرمودند: تو اولین نفر هستی که به من می‌پیوندی، خندیدم.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی اظهار کرد: همانطور که شیعیان محب اهل بیت هستند اهل سنت هم چنین‌اند و به آنها عشق می‌ورزند و اهل بیت جزء مشترکات است. ما مشترکات زیاد داریم با اهل تشیع و اختلافات محدود هستند. تمام انقلابها از قیام امام حسین (ع) الگو گرفتند. قیام در برابر شاه و قیام در برابر یزید، بنابراین امام حسین (ع) برای قیامها الگو است. شاید اگر وی این قیام را نمی‌کرد، دچار مشکل می‌شدیم چرا که الگو نداشتیم. در این قیام حکمت وجود داشت و برای آینده مسیر را نشان دادند و امت اسلام را جهت دادند.

وی با بیان اینکه یزید قابل بخشش نیست، او ظالم، ناتوان، مستبد و قابل اصلاح نبود و ابوبکر، عمر و عثمان، سه فرزند علی (ع) در واقعه کربلا شهید شدند، عنوان کرد: ابوحنیفه برای حمایت از اهل بیت به زندان رفت، ما اهل بیت را دوست داریم در دفاع از ایران اسلامی تردید نداریم و در برابر همهدشمنان از وطن خود دفاع می‌کنیم، شیعه و سنی در کنار هم و در یک سنگر همانند 8 سال دفاع مقدس، از کشور اسلامی خود دفاع می‌کردند.

صدا و سیما و رسانه‌ها بیشتر فعالیت کنند و اعتقادات مشترک را نشان دهند

این مسئول تاکید کرد: صدا و سیما و رسانه‌ها بیشتر فعالیت کنند و اعتقادات مشترک را نشان دهند تا الفت شیعه و سنی بیشتر شود، انسانیت، هموطنی و مسلمانی از مشترکات ماست.

امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: ما جلوی افراط‌گری ایستاده‌ایم و افراطیون بدانند از مدیریت سیاسی تا مسئولان امنیتی همه بیدارند و این بیداری از دیدگاه خوب و سعه صدر سرچشمه می‌گیرد، ما باید جلوی افراطیون بایستیم و اخوت و برادری را پایدار کنیم؛ اختلاف جز ضایعات چیزی ندارد، تنگ نظری در فرقه‌ها اول به خود فرقه ضربه میزند.