در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فن‎آوران برتر استان سیستان و بلوچستان

واشقانی فراهانی تاکید کرد: باید نتایج پژوهش‎ها را وارد عرصه اقتصادی کنیم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: باید از دانشجویان و اعضای هیات علمی پژوهشگر قدردانی شود تا فرهنگ توجه به پژوهش و فناوری که لازمه توسعه علمی و فناوری کشور است، مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فنآوران برتر دانشگاهآزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اگر قرار است فعالیت پژوهشی انجام شود که مفید و دارای نتیجه باشد، لازمه آن داشتن برنامه است، یعنی اگر کار بنیادی است باید بر اساس برنامهای متمرکز انجام شود زیرا کار پراکنده پژوهشی ما را به مقصد نمیرساند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برنامههایی که یک عضو هیات علمی در حوزه فعالیت‌های پژوهشی دارد باید در چارچوب سندها و ظرفیت و توانمندیهای استان باشد.

این مسئول عنوان کرد: وظیفه دانشگاههای نسل سوم باید گسترش مرزهای دانش و تبدیل دانش به محصول و خدمات مفید برای بهزیستی مردم و شکوفایی اقتصادی باشد؛ از این رو باید یک توازن برقرار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ماموریت دانشگاه دولتی که هزینه آن از محل بودجه عمومی تامین میشود با یک دانشگاهی که هزینه آن از محل شهریه است، مثل هم نیست.

واشقانی فراهانی افزود: تاکید ما در دانشگاه آزاد اسلامی، این است که علاوه بر توجه به پژوهشهای بنیادی، به پژوهشهای کاربردی بیشتر توجه شود به نحوی که این پژوهشها منجر به پاسخگویی به نیازها و حل مشکلات کشور شود و ما به عنوان دانشگاه کارآفرین اجتماعی باید از مسیر ایجاد مراکز رشد و شرکتهای دانش‌بنیان نتایج پژوهشها را وارد عرصه اقتصادی کشور کنیم تا سخن مقام معظم رهبری که فرمودند باید در افق 1404 ، 50 درصد تولید ناخالصی کشور از محل فعالیتهای اقتصادی دانشگاه باشد، عملی شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از دانشجویان انتظار میرود چون شهریه آنها به سختی و یا از محل زحمت خودشان به دست میآید نسبت به دانشجویان دولتی با انگیزه بیشتری حرکت کنند.

این مسئول افزود: پرسشگری یکی از صفات اصلی دانشجویان است و انتظار میرود که روی موضوعی تخصصی که کار میکنید، این پرسشگری دنبال پاسخ مناسب برای پرسشها باشد.

به گزارش روابط عمومی، در این مراسم که با حضور نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان، دکتر مصیب پهلوانی رئیس بنیاد نخبگان استان سیستان و بلوچستان، محمدنبی شهیکی تاش رییس پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان، روسا واحدها و مراکز آموزش عالی و پژوهشگران و فنآوران برتر دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان همراه بود از 41 پژوهشگر و فنآور و 21 دبیر انجمن علمی دانشجویی تجلیل و قدردانی شد.

دکتر حمید صمصام، عضو هیات علمی گروه ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، با کسب امتیاز 5/174 به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه های آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان نیز معرفی شد.